Profet møtte pave

religioner | mars 12, 2019

President Russell M. Nelson i Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige møtte pave Frans i Vatikanet på lørdag, det første møtet mellom en siste-dagers-hellig president og en pave. Møtet fant sted dagen før president Nelson innviet Kirkens første tempel i Roma.

President Nelson var ledsaget av president M. Russell Ballard i De tolv apostlers quorum da han møtte pave Frans I. Foto: Vatikanet

Det har vært dialog med andre trosretninger og siste-dagers-hellige ledere fra den tid Kirken ble grunnlagt. Etter at han ble leder av Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige i 2018, har president Nelson samhandlet med romersk-katolske prelater under flere av sine tjenestereiser. I Texas forrige november, møtte han med erkebiskop Gustavo Garcia-Siller i det katolske erkebispedømmet i San Antonio. Og i forrige måned i Arizona, snakket han med Hans Velbårenhet Thomas J. Olmsted, den katolske biskopen i Phoenix. President Nelson har vært engasjert i lignende virksomhet mange ganger i sitt 35-årige virke som apostel, der han har reist til mer enn 130 land for å betjene siste-dagers-hellige og Kirkens venner.

President Nelson ble intervjuet i oktober 2018 av Sergio Rubin, pave Frans’ biograf, under et opphold på en tjenestereise i Uruguay. President Nelson og Hr. Rubin drøftet kort Roma Italia tempel. “Vi setter stor pris på pavens og Vatikanets vennlighet. De ønsker oss velkommen på en elskverdig måte,” sa profeten da.

Tidligere religionsdialog mellom katolikker og siste-dagers-hellige i Vatikanet innbefatter president Henry B. Eyring (rådgiver til den avdøde Kirkens president Thomas S. Monson) som hilste på pave Frans under Vatikanets toppmøte om ekteskap. I 2010 besøkte president Ballard katolske ledere i Vatikanet. I 1995 ga daværende president Gordon B. Hinckley et eksemplar av Encyclopedia of Mormonism til Vatikanets bibliotek.

Katolikker og siste-dagers-hellige ledere har også møttes på mange andre steder. For eksempel, i 2010 talte avdøde kardinal Francis George (1937–2015), daværende leder av United States Conference of Catholic Bishops (USCCB), ved Brigham Young University og møtte med siste-dagers-hellige apostler. Nylig har apostler drøftet saker med felles grunnlag med kardinal Timothy Dolan, erkebiskop i New York. Og flere katolske ledere har kommet på besøk til Utah. Dette innbefatter erkebiskop Joseph Kurtz i Louisville (daværende president av USCCB) som besøkte Temple Square i 2016, og erkebiskop Charles J. Chaput i Philadelphia som har talt ved Brigham Young University flere ganger. I 2015 inviterte erkebiskop Chaput eldste D. Todd Christofferson i De tolv apostlers quorum til å fortelle om prinsipper siste-dagers-hellige anvender for å styrke familier under Verdensmøte om familien i Philadelphia.

I Utah har Kirken de siste tiårene utviklet en sterk relasjon med det romersk-katolske bispedømmet i Salt Lake City. President Ballard og eldste Christofferson var tilstede sammen med katolikker i Utah ved innsettelsen av biskop Oscar A. Solis, som ble utnevnt av pave Frans i 2017 for å lede katolikkene i Utah. “Siste-dagers-hellige verdsetter det langvarige vennskapet vi har utviklet med det katolske samfunnet i Utah og over hele verden,” sa president Ballard da. President Ballard var også tilstede på messen da erkebiskop John C. Wester i Santa Fe, New Mexico ble innsatt. Erkebiskop Wester, biskop Solis’ forgjenger, var den katolske biskopen i Utah i åtte år.

Lenker:

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.